Confortul dar si stilul tau se regasesc in tesaturile pe care le porti, insa acestea trebuie sa fie potrivite temperaturilor de afara, dar si ocaziei.
Mai jos vom descoperi tainele celor mai importante tesaturi respirabile care cu siguranta te vor ajuta sa te bucuri de vremea de afara in aceasta vara in timp ce faci fata cu brio temperaturilor ridicate.
Bumbacul
Bumbacul este o fibra moale dar rezistenta, care se dezvolta in jurul semintelor plantelor de bumbac Gossypium, din familia Malvaceae. Fibra este celuloza in stare pura, cu continut minim de ceara, lipide, pectine si apa.
Bluza bumbac
Materialele textile moi, respirabile si durabile sunt realizate din fibra de bumbac. Ramasite din aceste tesaturi de bumbac au fost descoperite in Valea Indusului datand inca din 6000 i.Hr. Dezvoltarea mijoacelor moderne de tesere a bumbacului au redus costurile de productie si astfel s-a ajuns la utilizarea bumbacului pe scara larga.
Bumbacul este atat de special deoarece este un material perfect pentru orice clima. Poate fi purtat atat la temperaturi ridicate dar si in conditii de umiditate, deoarece fibra naturala de bumbac permite aerului sa circule liber prin tesatura.
Inul
Inul este o tesatura durabila, usoara, derivata din planta de in, care apartine genului Linum din familia Linaceae. Cuvantul “In” este derivat din cuvantul latin pentru in, „linum usitatissimum”.
Inul este un material textil natural, asemanator bumbacului. Pentru a fi transformate in tesatura, fibrele sunt lasate sa se inmoaie pentru o perioada lunga de timp.
Ie traditionala
Desi recoltarea si transformarea sa in tesatura dureaza mai mult din cauza dificultatii de a tese firele de in, inul este cautat pentru diferite materiale datorita respirabilitatii si rezistentei sale.
Inul permite pielii sa „respire” si este o tesatura usoara. Este un material tesut rar, aerisit si acest lucru il face mai comod pentru purtare pe timp de vara decat bumbacul.
Vascoza
Vascoza este fabricata din surse naturale de celuloza regenerata, ca lemnul si alte produse agricole. Din punct de vedere molecular, ea este creata din acelasi tip de celuloza ca si hartia, insa aceasta fibra este folosita pentru a crea textile care pot fi folosite pentru haine si alte lucruri.
Vascoza se produce prin dizolvarea celulozei, astfel incat fibrele sa poata capata cu usurinta forma pe care trebuie sa o aiba la final.
Un material minune s-a putea spune care se potriveste cel mai bine zilelor cu caldura uscata, pentru ca este o fibra semi-naturala care insa nu va absorbi transpiratia sau umiditatea la fel de bine precum bumbacul.
Fusta Leontina din vascoza
Vascoza este insa, una dintre cele mai versatile fibre ca aspect si textura, deoarece poate imita calitatile matasii, stofelor de lana, inului si chiar bumbacului, si poate fi vopsita in orice culoarea ne dorim.
Denimul
Denimul este un material textil realizat din bumbac rezistent, care poate fi realizat intr-o varietate de nuante.
Denimul indigo este cel mai popular, avand firul de urzeala colorat si firul de batatura lasat alb. Denimul este cunoscut si ca Jeans, termen care se trage de la denumirea orasului Italian Genova – “bleu de Genes” (albastru de Genova), care era o tesatura din lana si bumbac de culoarea albastra.
Rochie denim Sanda
Denimul se bucura de apanajul versatilitatii, si de aceea poate fi folosit atat in tinutele elegante cat si in cele mai casual. Noi credem ca pentru o iesire in natura cu cei dragi puteti apela la o pereche de pantaloni de denim asortati cu incaltari usoare, si o camasa de in, tip ie pentru o tinuta care este confortabila, dar si la moda.
Vara este momentul in care ne dorim sa ne simtim bine in pielea si in hainele noastre, de aceea materialele pe care alegem sa le purtam sunt extrem de importante pentru starea noastra de bine.