TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi peste 299 lei!

Cum sa te imbraci la o nunta in functie de dress-code?

Cum sa te imbraci la o nunta in functie de dress-code?
Daca ai primit o invitatie la nunta si nu stii exact ce ar trebui sa porti pentru a respecta codul vestimentar impus de miri, iti venim in ajutor cu un ghid util si usor de pus in practica pentru ca tu sa sa arati impecabil fara batai de cap.

Iti recomandam sa incepi prin a afla mai multe despre locul de desfasurare al evenimentului, deoarece poti considera locatia nuntii ca elementul de baza care da tonul in ceea ce priveste stilul nuntii la care ai fost invitata.

Sa aruncam o privire la cele mai intalnite coduri vestimentare pentru ca tu sa fii mereu pregatita din punct de vedere vestimentar pentru orice eveniment ai vara aceasta.


White-Tie

Aceasta este cea mai formala tinuta pentru o nunta. Daca pe invitatie este specificata aceasta tinuta este de preferat sa porti o rochie de seara eleganta si lunga pana la podea.
 
Rochie lunga Tatiana

Deoarece acesta este cel mai formal stil vestimentar femeile trebuie sa poarte rochii elegante de bal accesorizate cu bijuterii scumpe. Optional femeile pot purta manusi albe si chiar o tiara daca sunt casatorite.


Black-Tie

Un cod vestimentar formal des intalnit pentru o nunta, black-tie indica faptul ca evenimentul va avea loc seara. In timp ce o rochie pana la podea care acopera gleznele este alegerea preferata, o rochie de cocktail eleganta poate fi potrivita daca nunta este mai putin formala.
 

Rochie eleganta Aglaia

Spre deosebire de tinutele de tip White-Tie, tinutele feminine Black-Tie pot fi reprezentate si de rochii scurte sau de lungime medie, daca acestea sunt elegante.

 
Rochie eleganta Tonia 

Pantalonii nu fac insa niciodata parte din tinutele Black Tie recomandate femeilor, si sunt recomandati mai degraba intalnirilor de afaceri.
Cand vine vorba de culorile potrivite pentru tinuta black-tie, negrul este o alegere cu care nu poti da gres, insa daca doresti sa iesi in evidenta culorile ca burgund, rosu, auriu sau argintiu, pot fi de asemenea folosite.


Cocktail

Tinutele de cocktail reprezinta un echilibru delicat intre formalitate si informalitate si sunt adesea tinute mai formale decat cele potrivite unei nunti de zi, dar mai putin relaxate decat cele potrivite unui eveniment care se desfasoara noaptea.

Salopeta cu modele stilizate

Rochiile pana la genunchi sau midi sunt alternative mai bune decat rochiile pana la podea in aceasta situatie. Rochiile purtate in acest context pot fi conice, pana la genunchi, cu umeri goi, accesorizate cu un plic discret, pantofi stiletto sau sandale decupate.
 

Rochie eleganta Mada

Coafura ar trebui sa fie lejera si sa inspire feminitate, asadar un coc lejer sau niste bucle relaxate pot fi alegerea corecta.


Elegant casual sau semi-formal

Ora nuntii trebuie si ea luata in considerare atunci cand te imbraci pentru o nunta semi-formala sau casual. Pentru o nunta care are loc noaptea, noi iti recomandam sa alegi culori si textile mai inchise, mai formale, iar pentru o nunta care are loc la amiaza, poti merge pe culori si tesaturi mai deschise si usoare.
 


Rochie stilizata cu motive Florinela


Dupa amiaza poti purta o rochie eleganta pana la genunchi sau midi, deoarece rochiile lungi pana la podea nu se potrivesc acestui tip de eveniment. In picioare poti purta o pereche de pantofi cu toc. Daca stii ca vei sta mult timp in picioare ar trebui insa sa eviti sa porti tocuri inalte si subtiri.

Casual

Chiar daca numele te face sa te gandesti la blugi, maieuri sau chiar tricouri, aceste obiecte vestimentare nu sunt potrivite pentru a fi purtate la o nunta.
 

Rochie eleganta lunga Gratiela

Este posibil ca evenimentul sa se desfasoare afara sau pe plaja, asadar daca vei purta o rochie de vara dintr-un material usor dar elegant cu siguranta vei fi in ton cu codul vestimentar al evenimentului. Pentru o nunta relaxata, sandalele fanteziste sau pantofii de tip mocasin sunt alegerea ideala.

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 17:30

0215558108 help@ietraditionala.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!