TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi peste 299 lei!

Rochii de seara 2022 – simbolul feminităţii şi eleganţei

Rochii de seara 2022 – simbolul feminităţii şi eleganţei

Rochiile de seara și moda

Rochii de seara – moda este un subiect fierbinte în epoca de astăzi. La om totul trebuie să fie frumos, atât curățarea și îngrijirea ținutei cât și a sufletului. Rochiile de seară au puterea sa creeze  o îmbinare între ținuta și starea, emoția care ți-o dă atunci când o îmbraci.

Modă este și ea o artă, la fel ca pictura, muzica, literatura; ea îmbină tradiția cu inovația, clasicismul cu modernismul.ce ne-a rămas de la strămoși cu ce creăm noi în timpurile noastre.

Oamenii pot avea o definiție variată a modei. Conform celor văzute și învățate până acum, modă este un stil sau o practică populară de a te prezența cu încredere. Nu se limitează doar la haine, încălțăminte sau alte accesorii superficiale, ci și la personalitatea și comportamentul general. Ar putea fi diferit pentru fiecare individ. Unii oameni urmează stilul cuiva și îl numesc modă, alții pot crea doar ceva.

Chiar dacă interesul oamenilor pentru modă a fost și este prezent de mii de ani, această industrie a început să capete contur mai târziu, prin jurul anilor 1850.

Isaac Singer este cel care a inventat mașina de cusut cu împunsătură continuă. La vremea aceea un croitor numit Charles Frederick Worth a ajuns la un grad înalt de popularitate.

Hainele au fost cusute de mână o perioadă, mai precis înainte de 1850, chiar de către cei care le purtau. Calitatea produsului depindea de talentul cusătoresei.

Climatul în care locuia și tendința din țară dar și standardele comunității locale erau reperele unei gospodine obișnuite, în materie de modă, astfel încât toată comunitatea dintr-o anumită regiune se îmbrăcă la fel, cu foarte mici diferențe.

„Vinovatul” datorită căruia apar astăzi tendințe noi în fiecare sezon este Ludovic al XIV-lea, care avea un simț aparte și un ochi educat pentru estetică, astfel că acesta a schimbat croiala hainelor masculine de 63 de ori în timpul domniei sale de 72 de ani.

Unele dintre cele mai reprezentative citate despre modă au fost rostite de celebra doamă a modei franceze Coco Chanel: „Crează-ţi propriul stil, simte-te bine în ce porţi şi fii încrezătoare.” „Îmbracă-te prost şi vor ţine minte rochia. Îmbracă-te impecabil şi vor ţine minte femeia. ”

Stilul este ceea ce te reprezintă. Ne îmbracăm pentru noi și pentru ceilalți. Este modul tău de a-ți spune povestea. Poți să te simți fericit sau mizerabil, să fii acceptat sau nu. Este modul în care te simți încrezătoare  la locul potrivit și în timpul potrivit.

Ținuta și eleganta ți le cultivi. Felul de a vorbi, a te mișca, a reacționa se învață trecând de la utilitate la elegantă. Eleganța este obținută atunci când toate lucrurile de prisos au fost aruncate și ființa umană descoperă simplitatea și concentrarea.

Cu cât postura este mai simplă și mai sobră, cu atât va fi mai frumoasă.

Zăpada este frumoasă, deoarece are o singură culoare; marea este frumoasă, deoarece pare a fi o suprafață plană. Dar atât marea, cât și zăpada sunt adânci și își cunosc propriile calități.

O femeie inteligentă știe să se îmbrace, după posibilități, conform siluetei, vârstei și ocaziilor, filtrând și alegând cu discernământ ceea ce i se potrivește, ceea ce-i dă farmec, ceea ce îi întregește personalitatea, ceea ce realizează echilibrul și armonia eleganței.

Marile case de modă  ne aduc în prim-plan o diversitate de rochii de seară, din care poți alege în funcție de vârstă și preferință, pentru că mai presus de ce este la modă, libertatea de a alege, ce te avantajează ca și stil este importantă , punând în valoare, decolteul, umerii, talia și scoțând la iveală feminitatea . Cele mai bune alegeri vor fi cele simple, comode, care te vor face tandră și plină de farmec.

Rochii de seara – Definitie

Prin definiție rochiile de seară sunt un articol vestimentar care nu  trebuie să lipsească din garderoba nici unei femei. Nu știi niciodată cum o invitație la o petrecere, la o serată de dans, poate schimba viața ta. Rochia este un accesoriu foarte important pentru că, odată ce ai îmbrăcat-o va crea o poveste, va lasă urme și va crea amintiri.

O rochie de seară este o formă specială de rochie care amplifică feminitatea unei femei și de cele mai multe ori își proclamă dorința. În general, decolteele sunt scăzute, corsetele sunt strâns montate, brațele sunt îndoite și fustele sunt proiectate în mod extravagant. Suprafețele țesăturilor variază de la reflectorizant la mat, texturat până la neted și de la moale la rigid. Rochiile pot fi înfloritoare sau îmbrățișează corpul, accentuând fiecare curbă și umflătură. Indiferent de aceste distincții, tinde să se pună un accent general pe corpul femeii și în multe cazuri pe rochia în sine.

Lumea antică introduce rochia

Acest lucru s-a întâmplat mai întâi în lumea antică în Mesopotamia și în Egipt. Mai târziu, alte părți ale regiunii mediteraneene au fost acasă la minoici (pe insula Cretă), la greci, etrusci și romani (pe peninsula italiană).

Anumite forme, structură și elemente comune apar în rochia diferitelor civilizații ale lumii antice. Istoricii costumului diferențiază între rochia drapată și cea croită. Îmbrăcămintea dantelată este realizată din lungimi de țesătură care sunt înfășurate în jurul corpului și necesită puțină sau deloc cusut. Costumul croit este tăiat în bucăți în formă și cusut împreună. Costumul drapat folosește lungimile textilelor țesute și predomină în climele calde, unde o potrivire mai largă este mai confortabilă. Costumul adaptat se crede că și-a luat originea în perioada în care au fost folosite piei de animale. De dimensiuni mai mici decât textilele țesute, pielea trebuia cusută împreună. Îmbrăcămintea croită, tăiată pentru a se potrivi mai strâns cu corpul, este mai frecventă în zonele cu climă rece, în cazul în care o potrivire mai strânsă îl menține pe purtător. Cu câteva excepții, veșmintele lumii antice din regiunea mediteraneană au fost drapate.

Geografia și climatul unei anumite civilizații și practicile sale religioase pot spori sau distrage cantitatea și calitatea dovezilor. Din fericire, climatul sec al deșertului din Egiptul antic, alături de credințele religioase care i-au făcut pe egipteni să îngroape multe obiecte diferite în morminte, au dat exemple reale de textile și unele articole de îmbrăcăminte și accesorii.

Deși rochia de curte formală există de secole, apare un consens între istoricii veştimentelor că rochia de seară s-a materializat ca o categorie discretă la mijlocul anilor 1820. Probabil că nu este întâmplător faptul că această formă de rochie a apărut aproximativ în același timp în care mișcarea romantică în artă și literatură a apărut că o influență în culturile europene și americane. Romanticii au accentuat pasiunea și sentimentul, punând un accent mai mare pe iubire decât pe datorie.

În 1947, Christian Dior a introdus New Look, care îmbrăcă rochii lungi cu talie îngustă, accentuând o figură de „pahar de oră” pentru femei. De-a lungul deceniului următor, rochiile au rămas feminine și siluetele pline. Abia în 1965, Mary Quant a inventat mini fusta și rochiile, împreună cu toate celelalte tipuri de îmbrăcăminte pentru femei, au devenit mai relaxate și mai informale.

Rochia de astăzi

Moda de astăzi a adus în prim plan rochii de toate stilurile și formele Indiferent de preferința genului, există o rochie pentru toată lumea și în fiecare sezon. De fapt, astăzi există peste cincizeci de stiluri diferite de rochii care circulă în sfera modei.

Ținuta de seară poate fi purtată la evenimente care necesită o cină de relaxare sau o minge de caritate, deci alegerea rochiei trebuie să reflecte nivelul de formalitate al evenimentului.

Găsirea unei rochii de seara formale potrivite pentru o ocazie specială, cum ar fi o nuntă, o petrecere de logodnă sau un bal necesită un pic de cercetare și, poate, ceva asistență din partea comercianților de retail, care vă pot ajută să găsiți o ținută perfectă de seară, pentru a te potrivi și evenimentului formal la care participi și pentru a te asigura că ținuta ta respectă codul vestimentar de seară.

La evenimentele de seară e bine să accesorizezi ținuta cu sandale elegante și poșetă plic, care este un must-have anul acesta. Pentru o petrecere ușor simandicoasă, unde se va dansa, se optează pentru rochii de seara – sveltă până la genunchi, din satin elastic. Rochia sub formă de con, cu detaliile învolănate, este una foarte seducătoare. Luați în considerare o rochie care variază de la lungimea genunchiului până la lungimea completă. Păstrarea tivului mai mult timp păstrează un pic de intrigă și rafinament.

Căuta țesături bogate în culori bogate. Nuanțele mai întunecate au un aspect mai formal decât nuanțele mai deschise; așa că încercați un vișiniu profund, verde smarald sau albastru bleumarin că o alternativă mai interesantă la negrul clasic. Caută textură și scânteie pentru o răsucire mai modernă și optează pentru stiluri flatante, cum ar fi o siluetă de sirenă. Amplificați  ținuta de seară selectând accesorii formale pentru a-ti completa rochia. O pereche de cercei în stil candelabru sunt superbe pentru o noapte formală, sau un ambreiaj din satin poate fi atât practic cât și elegant, păstrând în continuare acel cod vestimentar formal. Dacă rochia sau rochia ta, este o culoare solidă, încercă să te joci cu o geantă sau un ambreiaj înfrumusețat pentru a adăuga un pic de textură ansamblului vostru.

Motto-ul Dianei von Furstenberg „Simțiți-vă ca o femeie, poarta o rochie” „Feel like a woman, Wear a dress!” a rezonat în special în anii ’70, când femeile au simțit nevoia să se îmbrace ca bărbații pentru a avea succes la serviciu. Cu rochiile lui Diane, acestea ar putea fi atât profesionale, cât și feminine. Au marcat femeile de atunci, adoptand un stil mai feminin și elegant.

Materiale

Rochiile de seară pot fi confecționate din materiale  fine de calitate superioară, precum voal, dantelă, tul sau catifea,tafta, satin, organza, brocart, muselină.

Rochia de seară, reușește să ascundă orice potențial defect și îți pune în evidență calitățile naturale și feminitatea. Rochia poate fi clasică „little black dress” sau ceva îndrăzneț, în nuanțe de auriu, argintiu sau roșu.

Tipuri de rochii de seara

Rochiile sunt de mai multe feluri, ele fiind denumite după lungime, după model sau după culori.

  • după lungime:

rochii scurte sau mini – deasupra genunchiului, rochii până la genunchi sau midi

rochii lungi – până în pământ.

  • după model:

rochii mulate – ce urmează linia corpului,

rochii sirenă – mulate până la genunchi apoi evazate,

 rochii cu trenă, rochii largi, rochii tip A, rochii empire, rochii cloș, rochii bodycon (sculptează silueta, punând în valoare formele), rochii pentru gravide, rochii „baby doll”.rochii stilizate cu motive tradiționale

  • după culori:

Rochiile pot fi catalogate drept romantice, cele albe, roz sau în nuanțe pale, îndrăznețe cele în culori puternice, roșii, aurii, argintii, sau clasice cele negre.

O categorie aparte sunt rochiile în tendințe. Tendințele sunt dictate de casele de modă consacrate, cum ar fi Dior, Chanel, Valentino, Elie Saab, Zuhair Murad, Dolce & Gabbana. Din România creatorii care lucrează în tendințe sunt Cătălin Botezatu, Laura Olteanu – rochii în tendințe, Răzvan Ciobanu.

De asemenea, se poate opta pentru rochii de dantelă sau rochii cu imprimeuri florale, traditionale.

Cum iti alegi culorile rochiei  in functie de nuanta tenului

În funcție de locație și eveniment poți alege culorile și materialele ținutelor. În principiu, alege culoarea care îți dă cea mai mare încredere în tine. Alege o culoare care să-ți pună în evidență tenul, culoarea ochilor și a părului. Rochia potrivită îți va oferi o apariție vibrantă și va accentua punctele tale forțe. 

În primul rând, trebuie să afli cum să determini nuanță tenului tău. Întoarce palma în sus și privește venele de la încheietura mâinii. Dacă venele dvs. par verzi sau galbene,ai un ten  cald. Dacă arată purpuriu sau albastru, ai un ten cool tonifiat. Dacă aveți tonuri reci, ai tendința să arăți cel mai bine în culori reci precum albastru, gri și argintiu. Dacă ai tonuri calde, tendința este să arăți cel mai bine în culori pământeșți, calde precum maro, auriu și verde închis.

Tonuri calde

În general, femeile cu tenul cald au părul în nuanțe de la maro închis, la blond închis. Specialiștii îți recomandă să porți rochii de seară în nuanțe de verde și albastru cu tonuri calde, turquoise, magenta și violet. Dacă vrei să abordezi o gama de culori calde, îți recomandăm oranj, roșu, galben auriu. Din categoria nuanțe neutre poți să alegi taupe, ciocolată caldă, off-white, latte. Nu în ultimul rând, încearcă să eviți movul ametist, albastrul safir și roșul rubin, deoarece acestea îți vor face un deserviciu.

Tonuri reci

Tenul tău are subtonuri albăstrui? Înseamnă că părul tău variază de la nuanțe foarte închise (negru cu reflexii albastre sau maro închis), până la blond deschis. Cu alte cuvinte, eșți făcută să porți rochii de seară în culori reci, care să pună în valoare aerul tău regal. Optează cu încredere pentru albastru deschis, albastru regal, safir, esmerald, ametist, violet, lavandă și lila. Desigur, există și culori calde care ți se vor potrivi de minune, anume vișiniu, roșu rubin, precum și nuanțe neutre, că gri, navy, alb. În schimb, specialiștii recomandă să eviți oranjul și galbenul. Nu renunta definitiv la ele, ci integrează-le în gama de accesorii. De exemplu, poartă rochii de seară în nuanțele calde potrivite ție și adaugă o pereche de pantofi sau sandale galbene.

Nuanțe neutre

Este destul de dificil să stabilim clar dacă pielea ta are subtonuri calde sau subtonuri reci. Dar acesta nu este un dezavantaj, dimpotrivă. Marele tău beneficiu este că poți să porți cu ușurință rochii de seară colorate și majoritatea rochiilor te vor avantaja.

Rochii de seara stilizate cu motive tradiționale.

Dacă ți-ai propus să cauți ceva inedit, care să îți trezescă emoții și autenticitate pentru petrecerile la care urmează să iei parte și te-ai săturat de varietatea rochiilor de seară , atunci acest articol este scris special pentru ține.

In magazinul IeTraditionala poti gasi atat rochii de ocazie, lungi, scurte cat si rochii de seara cu motive traditionale. Aici poti găsi o varietate de tinute elegante, la doar un clic distanta. Acum nu mai este nevoie sa iei fiecare magazin in parte pentru a-ti alege rochia perfecta, pentru că acest articol iti oferă un ghid orientativ cu mai multe modele de rochii special create pentru tine.

Vreau să îți arăt că poți fi originală, unică și elgantă în același timp, cu o rochie de seară tradițională  sau stilizată cu motive tradionale românești. Pentru asta ai nevoie să faci o schimbare  și să cauți o rochie de seară care să iasă din tipare , o rochie care să îmbine perfect tradiționalul și simplitatea cu elegantă și modernismul.

Nu trebuie să purtăm iile noastre dragi doar de 1 Decembrie sau Sânziene, putem oricând să le adaptăm evenimentelor la care participăm și  mai ales e un must-have în garderoba fiecărei femei.

Rochiile tradiționale nu sunt doar o piesă vestimentară în garderoba ta,sunt o artă, pentru că în fiecare semn cusut este o istorie, o poveste, un gând și semnele cusute de femeie, au traversat timpul. Toate s-au transmis din femeie în femeie, din pânză în pânză, din ac în ac. Nu te îmbraci cu o simplă rochie, te îmbraci cu toate emotille transmise din generație în generație.

Valentino, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gautier, Dior sau Isabel Marant sunt câțiva dintre designerii celebri care au prezentat pe podiumurile internaționale de modă piese vestimentare inspirate din portul popular românesc.

Portul popular românesc va inspiră mereu pentru că, poartă amprenta unui popor și legătură lui sacră cu tradițiile și energia pământului . Așadar, o alegerea potrivită în care să radiezi și să ai o energie înălțătoare  , este o rochie de seară elegantă, stilizată cu motive tradiționale unice.

În funcție de zona, piesele vestimentare tradițional românești sunt pline de culoare și simboluri, La câmpie găsim preponderent broderii florale și cele legate de recolta , iar la munte conuri și acele de brad.Poți alege, o rochie de seară cu simboluri din zona ta natală, atât pentru a simți apartenența locului cât și pentru a păstra vie amintirile care te leagă de plaiurile strămoșești.

Rochii de seara stilizate cu motive tradiționale.

1. Rochie de seara stilizata cu motive traditionale

Cu această rochie lungă, cu fusta în cloş si partea de sus brodată cu motive traditionale, vei face senzaţie la evenimente gen botezuri, nunti sau o petrecere a unui sărbătorit cunoscut.

rochii de seara

2. Rochie de seara stilizata cu motive florale

Pentru personalităţile îndrăzneţe , care vor să fie în centrul atenţiei la orice petrecere, rochia Ancuţa, este rochia perfectă. Materialul imprimat cu motive florale, fusta în cloş şi decolteul generos fac din această alegere, una deosebită cu care vei fi plină de farmec.

rochii de seara

3. Rochie stilizata cu motive traditionale

O rochie sobră, împodobită cu multe simboluri tradiţionale, potrivită pentru petrecerea de Crăciun , dată de compania în care lucrezi. Te vei simţi confortabil, originală şi îndrăzneaţă când vei îmbrăca această rochiţă.

rochie cu motive traditionale

Rochii de seara pentru diverse evenimente

Această rochiţă din catifea, special creata pentru seara de Craciun,  te va face să intri în atmosfera de sărbătoare, să te simti jucăuşă şi plină de energie.

rochie cu tematica de craciun

Petrecerea dintre ani se anunţă una plină de provocări, dans şi voie bună. Vrei să stralucesti şi să îţi pui în valoare formele corpului, rochia cu paiete din  material strălucitor, va lumina încaperea, cu siguranţă.

rochii de seara

Rochia de seară, scurtă din catifea, va fi o piesă de rezistenţă la o masă de caritate sau strangere de fonduri. Sobra şi elegantă , îţi va conferi o alură de femeie puternică şi încrezătoare.

rochie eleganta

Vei fi naşa în curând şi vrei ca rochia ta să  marcheze momentul în care devii părinte spiritual, o amintire pe viaţă. Rochia , stil sirenă, va ieşi în evidenţa prin graţie , simplitate şi eleganţă. Materialul din catifea va pune în evidenţă atuu-rile tale.

rochii de seara

“Little black dress”, nelipsita rochie neagră din garderoba fiecărei femei va merge direct la ţintă, fără să greşiti in vreun fel. Această rochie monocromă este mereu în tendințe și face senzație în orice împrejurare.

rochii de seara

Tu ce rochii de seara preferi, dintre modelele puse la dispoziţiei pe site-ul nostru?

Dacă doreşti să fi la curent cu noutăţile din magazinul nostru online, te invit să te abonezi la newsletter-ul nostri. Vom veni  permanent cu soluţii, pentru  a te îmbraca aşa cum îţi doreşti la cele mai importante evenimente din viaţa ta.

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 17:30

0215558108 help@ietraditionala.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!